Titel:
Bloody Sunday
Kategori:
Drama
Längd:
1:45
Utgivningsår:
2002
Publicerad:
2008-10-17
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Bloody Sunday:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Bloody Sunday

Bloody Sunday (2002)

Det flerfaldigt prisbelönta irländska verklighetsdramat Bloody Sunday skildrar den ödesdigra dagen på Nordirland för 30 år sedan, den 30 januari 1972, då brittiska soldater sköt ned 13 obeväpnade demonstranter som deltog i en marsch för medborgarrättigheter i staden Derry på Nordirland. Den ödesdigra dagen kom att kallas Bloody Sunday och blev en betydande vändpunkt i den moderna irländska konflikten och upptakten för IRA och 25 år av våld och terrorism. Bloody Sunday skildrar konflikten och händelserna med irländska skådespelaren James Nesbitt (Lucky Break, Cold Feet) i en av huvudrollerna tillsammans med Tim Pigott-Smith (Gangs of New York) och Nicolas Farrell (Pearl Harbor). Bloody Sunday har tilldelats Publikpriset vid filmfestivalen i Sundance, Guldbjörnen vid Berlins filmfestival, Bästa Film på British Independent Award och James Nesbitt tilldelades Bästa manliga huvudroll vid Stockholms filmfestival.Manuset har regissören Paul Greengrass skrivit efter boken Eyewitness Bloody Sunday av Don Mullan.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Bloody Sunday
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  19 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Bloody Sunday"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar