Titel:
American Splendor
Kategori:
Drama
Längd:
1:37
Utgivningsår:
2003
Publicerad:
2008-10-17
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera American Splendor:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

American Splendor

American Splendor (2003)

American Splendor involverar betraktaren i den speciella värld som tillhör Harvey Pekar - upphovsmannen till den självbiografiska undergroundserien American Splendor. Serietidningen, i vilken Harvey Pekar ger utlopp för sina komiska vardagsbetraktelser, har sedan 70- och 80-talen blivit kultförklarad bland undergroundkretsar. På vita duken vävs serietidning, dokumentär och spelfilm träffsäkert samman i berättelsen om mannen som fann sig själv och sin kreativitet genom att teckna serier. Såsom serietidningen, fokuserar filmen på de stora och små incidenterna i Harvey Pekars liv. Inte ens den tråkigaste händelsen undslipper att hamna i Pekars humoristiska, frispråkiga och ypperligt mänskliga berättelser då han vågar uttrycka det så många av oss tänker och känner men aldrig skulle drömma om att säga. I filmen får vi se flera versioner av karaktären Harvey: den spelade version där Paul Giamatti gör en strålande prestation, en tvådimensionell animation av Harvey samt den verklige Harvey i dåtid och nutid. Resultatet blir en film med samma uppfinningsrikedom och lustigt sarkastiska ton som hos huvudpersonen själv. American Splendor fick stora priset vid Sundance-festivalen 2003 och vann samma år kritikerpriset i Cannes sidosektion Un certain regard.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  American Splendor
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  19 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "American Splendor"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar