Titel:
One Missed Call
Kategori:
Skräck
Längd:
1:47
Utgivningsår:
2003
Publicerad:
2008-10-28
Betyg:
Betyg: 3.5 (5.0)Kommentera One Missed Call:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

One Missed Call

One Missed Call (2003)

En dag upptäcker du att du har ett missat samtal på din mobiltelefon. Samtalet är daterat tre dagar framåt i tiden och har kommit från ditt eget nummer. När du spelar upp samtalet låter det som om att det är du själv som talat in meddelandet – med en röst så fylld av skräck att du knappt känner igen den. Inte nog med att själva samtalet är riktigt obehagligt – nu är det tre dagar kvar till den tidpunkt då samtalet ska ha gjorts. Vad gör du? Universitetsstudenten Yumi Nakamura (Kou Shibasaki) är ute med sina vänner en kväll när hennes kompis Yoko (Anna Nagata) får ett underligt samtal till sin mobiltelefon. Ringsignalen är annorlunda och på telefonens display står det bara ”ett missat samtal”. När Yoko lyssnar av meddelandet så verkar samtalet ha kommit från hennes egen telefon. Och än värre – på meddelandet, som är daterat tre dagar in i framtiden, hör Yoko fasansfulla skrik som verkar komma från henne själv. Tre dagar senare på exakt det klockslag som samtalet kom störtar en skrikande Yoko från en järnvägsbro och dör. Det dröjer inte länge förrän Kenji (Atsushi Ida), en annan av Yumis vänner, får ett liknande samtal. Och på klockslaget som samtalet gjordes dör även han – ännu ett offer för samma underliga fenomen. Nästa på samtalslistan är Yumis bästa vän Natsumi (Kazue Fukiishi). Men meddelandet är annorlunda – på displayen ser man en inspelning av någons hand som smyger upp bakom en skräckslagen Natsumi. Natsumi förstår att hon är dömd att dö och blir ifrån sig av rädsla. Hon går med på att medverka på TV i direktsändning vid den tidpunkt som hon förutspåtts att dö. Under tiden träffar den alltmer desperata Yumi på begravningsentrepenören Hiroshi Yamasita (Shinichi Tsutsumi), vars syster visar sig ha dött under liknande omständigheter. Tillsammans börjar de leta efter orsakerna till de ödesdigra samtalen. Samtidigt närmar sig sanningens ögonblick för Natsumi. I direktsänd TV dör hon en fruktansvärd död rakt framför ögonen på Yumi och Yamashita. Bara några ögonblick senare börjar Yumis egen mobiltelefon att ringa.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  One Missed Call
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "One Missed Call"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar