Titel:
Mördare utan minne
Originaltitel:
De Zaak Alzheimer
Kategori:
Thriller
Längd:
1:58
Utgivningsår:
2003
Publicerad:
2008-10-28
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Mördare utan minne:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Mördare utan minne

Mördare utan minne (2003)

De Zaak Alzheimer

När en viktig statstjänsteman mördas sätter polisen i Antwerpen sina bästa utredare, Vincke och Verstuyft, på fallet. Spåren leder till en erfaren yrkesmördare, torpeden Angelo Ledda. Ledda, en man som fått allt svårare att motivera sig till att utföra sina uppdrag, visar symptom på att lida av Alzheimers sjukdom. När Ledda förstår att han utnyttjas i ett politiskt maktspel bestämmer han sig för att bita den hand som föder honom. Samtidigt famlar Vincke och Verstuyft blint omkring i den härva av intriger, uppgörelser och nätverk de försöker få grepp om för att förhindra fler mord. Mördare utan minne är en tät polisthriller som kombinerar högt tempo med spännande och realistisk intrig. Filmen har visats på ett flertal internationella filmfestivaler såsom Toronto International Film Festival 2004 och Stockholms filmfestival 2004. Vid Festival du Film Policier Cognac 2004 vann de det internationella kritikerpriset (Prix de la Critique Internationale), och på Flanders International Film Festival – Ghent 2003 vann den publikpriset. Filmen tog även hem hela fem priser på den belgiska motsvarigheten till Oscargalan, Joseph Plateau Awards, 2004: för bästa manus, bästa regissör, bästa film, bästa skådespelare (Jan Decleir) och Box Office Hit. 

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Mördare utan minne
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Mördare utan minne"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar