Titel:
Looking for Fidel
Kategori:
Dokumentär
Längd:
1:00
Utgivningsår:
2004
Publicerad:
2008-08-25
Betyg:
Betyg: 3.5 (5.0)Kommentera Looking for Fidel:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Looking for Fidel

Looking for Fidel (2004)

Ett år efter att han filmat dokumentären Comandante om Kubas ledare Fidel Castro, återvänder Oliver Stone till Kuba för att konfrontera Castro angående landets inre sociala kris och få en reaktion på den fortgående politiska press som USA utövar mot det kubanska styret. Våren 2003 arresteras, döms och avrättas tre fartygskapare på Kuba efter en våg av flygplans- och färjekapningar i landet. Nästan vid samma tidpunkt låter den kubanska ledningen arrestera över 75 politiskt oliktänkande (ett flertal självständiga journalister inkluderade) som döms till fängelsestraff upp till 25 år med motiveringen att de är betalda hemliga agenter understödda av USA, som konspirerat mot Castros revolution. Ett flertal regeringars och intellektuellas tidigare fördömanden av Castros regim bekräftas och händelserna får den internationella opinionen gentemot det kubanska maktstyret att pendla. Oliver Stone bestämmer sig nu för att återvända till Kuba för att ställa Castro till svars och för att fördjupa sig i det politiska livet och verkligheten på den kubanska önationen. Resultatet blir en ny dokumentär. Runt 30 timmars konversation med Fidel Castro räcker för att regissören Oliver Stone ska hinna konfrontera den kubanske ledaren om landets inre konflikter, ta upp den kontroversiella frågan om ”El Comandante” Castros efterträdare och förhöra sig om den internationella press, speciellt från Bush-regeringen, som Kuba befinner sig under. Castro besvarar passionerat Stones frågor och ger honom en rad anledningar till sitt rigida agerande i avseende till de han anser utgöra ett hot mot hans land, och försvarar åtgärderna som tagits gentemot de avrättade kaparna trots alla internationella fördömanden. Oliver Stone får Castro att ställa upp på en diskussion tillsammans med en rad andra åtalade kapare, åklagare och försvarsadvokater, och tillfället skapar en enastående, spänningsfylld dialog, som ger en unik, talande bild av situationen i Kuba och en insiktsfull granskning av ”El Comandante”. I filmen möter vi även politiskt oliktänkande som Osvaldo Paya, hustrur och familjemedlemmar till politiska fångar samt människorätts-advokater, som alla vittnar om den svåra tid som landet just nu går igenom. Genom en oförutsedd kupp får också Stone Castro att bemöta ryktena om hans vacklande hälsa, vilket leder till att ”El Comandante” låter regissören filma en läkarundersökning, där Castro sitter på en sjukhusbår samtidigt som hans hjärta undersöks av en stab läkare. Looking for Fidel är producerad av Inmortales, ett samarbete mellan Morena Films och Rule 8, etablerat för att producera högkvalitativ dokumentärfilm som använder sig av prestigefyllda etablerade regissörers kunskap i kombination med globala, historiska händelser och människor med inflytande. Looking for Fidel fick sin internationella premiär vid San Sebastians filmfestival 2004.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Looking for Fidel
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Looking for Fidel"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar