Titel:
Elementarpartiklarna
Originaltitel:
Elementary Particles
Kategori:
Drama
Längd:
1:47
Utgivningsår:
2006
Publicerad:
2009-03-01
Betyg:
Betyg: 3.5 (5.0)Kommentera Elementarpartiklarna:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Elementarpartiklarna

Elementarpartiklarna (2006)

Elementary Particles

Sexuell frustration och självdestruktivitet förenar halvbröderna Michael och Bruno som båda präglats av relationen till sin frånvarande och frigjorda hippiemamma. Den inåtvände och vetenskapligt briljante Michael säger upp sig från ett prestigefyllt jobb för att återuppta sin genforskning men klarar inte av känslomässiga eller fysiska relationer. Ett möte med ungdomskärleken Annabelle knuffar honom dock tillbaka till människornas sfär. Litteraturläraren Bruno brottas med hämningslösa sexuella fantasier som han försöker omsätta i verkligheten samtidigt som han skriver raspolitiska pamfletter. Elementarpartiklarna är en skarp betraktelse med komiska undertoner över vår samtid, om två halvbröder där den ene kämpar för att tillfredställa sin begär och den andra för att utrota dem. Filmen bygger på författaren Michel Houellebecqs kontroversiella genombrottsroman och tävlade om Guldbjörnen vid Berlins filmfestival 2006, där Moritz Bleibtreu också vann pris för bästa manliga huvudroll. I de andra rollerna återfinns bland andra Franka Potente (Spring Lola, The Bourne identity), Christian Ulmen och Nina Hoss (Den vita massajen).

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Elementarpartiklarna
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Elementarpartiklarna"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar