Titel:
Jangada – vildarna vid dödens flod
Kategori:
Dokumentär
Längd:
1:17
Utgivningsår:
1958
Publicerad:
2008-08-15
Betyg:
Betyg: 3.0 (5.0)Kommentera Jangada – vildarna vid dödens flod:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Jangada – vildarna vid dödens flod

Jangada – vildarna vid dödens flod (1958)

I uppföljaren till mondo-succén Anaconda ger sig forskningsresanden Rolf Blomberg in i Brasiliens djungler på jakt efter de skräckinjagande xavanteindianerna. Brasilien-expeditionen utgår från hamnstaden Belém vid Amazonflodens mynning och fortsätter inåt landet. I spökstaden Manaus, mitt inne i djungeln, besöker man det märkliga operahuset (vars tillkomst skildras i Werner Herzogs Fitzcarraldo). På flodön Bananal i Rio Araguaya möter man indianstammen carajá och upplever deras vardagsliv med bågskyttejakt, fiske och festliga dansritualer. Vid Rio das Mortes i Mato Grosso vinner man de skräckinjagande xavanteindianernas vänskap. Efter ett besök i det konstrastrika Rio de Janeiro går expeditionen vidare till atlantkusten och Portaleza, vars fiskarbefolkning fortfarande använder en primitiv fiskeflotte, ”jangada”, för sina långa och farofyllda fångstfärder till havs.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Jangada – vildarna vid dödens flod
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Jangada – vildarna vid dödens flod"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar