Titel:
Julius Caesar
Kategori:
Äventyr
Längd:
2:15
Utgivningsår:
2003
Publicerad:
2008-09-03
Betyg:
Betyg: 3.0 (5.0)Kommentera Julius Caesar:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Julius Caesar

Julius Caesar (2003)

Det här är berättelsen om den romerska kejsaren Gaius Julius Caesars uppgång och fall. Som ung är Caesar en av de få som vågar opponera sig mot den despotiske diktatorn Sulla. Det imponerar på Pompejus som hjälper Caeser fly undan Sullas vrede. När Sulla dör kan Caesar äntligen återvända från sin ofrivilliga exil. Genom sin vänskap med Pompejus kan Caesar sakta men säkert vinna inflytande i den romerska senaten. Pompejus sänder iväg Caesar att slå tillbaka Gallerna men snart börjar Ceasar erövra hela Gallien. Senatorerna, ledda av Cato, börjar frukta Caesars nyvunna makt. Senatorerna proklamerar att Caesar kommer att bli utropad som det romerska rikets fiende om han inte omedelbart lämnar ifrån sig befälet över sina styrkor. Han vänder sina styrkor och börjar marschera tillbaka mot Rom, fullt medveten om att inbördeskriget har börjat. Caesar är oövervinnelig och snabbt tar han kontroll över Rom. Hans populistiska politik och makalösa militära framgångar upphöjer honom till kejsare över Rom och senaten tvingas utse Caesar till diktator för resten av hans liv. Inflytelserika personer känner sig hotade och börjar konspirera mot Caesar för att återta makten i senaten.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Julius Caesar
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Julius Caesar"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar