Titel:
Far till staden
Kategori:
Dokumentär
Längd:
0:56
Utgivningsår:
2001
Publicerad:
2013-11-19
Betyg:
Betyg: 3.5 (5.0)Kommentera Far till staden:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Far till staden

Far till staden (2001)

Eric Svenning föds i en arbetarfamilj i Malmö 1901. Han växer upp under fattiga omständigheter, men blir senare under 1900-talet en av stadens mäktigaste politiker. Den unge Eric Svenning drömmer om att bli operettcharmör, men hamnar i politikens värld. Besatt av att utplåna fattigdomen och slummen är han med och river det gamla Malmö, till och med sitt eget födelsehus på Kaptensgatan i Lugnet. Stolt bygger han det nya Malmö. Parollerna är ”Ljus och luft” och ”Hälsobostäder åt alla”. Samtidigt kommer den egna familjen i andra hand. Han är sällan hemma och en av få gånger sonen Olle får umgås med sin far är i samband med MFF:s fotbollsmatcher på söndagarna. När Eric Svenning lämnar politiken i början av 70-talet är hans livsverk och allt det han stått för starkt ifrågasatt. Hans liv får ett tragiskt slut en augustidag 1974.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Far till staden
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Far till staden"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar