Titel:
Löshundsjakt i norr
Kategori:
Specialintressen
Längd:
1:16
Utgivningsår:
2007
Publicerad:
2013-09-13
Betyg:
Betyg: 0.0 (5.0)Kommentera Löshundsjakt i norr:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Löshundsjakt i norr

Löshundsjakt i norr (2007)

Ibland går jakten som på räls. Fina sökturer och ståndskallet ekande i skogen. Den försiktige tjuren tar ett extra kliv, blottar sig och fälls med ett säkert skott. Men ibland blir det å andra sidan inte alls som jägaren tänkt sig. Båda delarna tillhör jägarens vardag och båda skildras i "Löshundsjakt i norr". Med jämthunden Astok i fokus skildras framför allt löshundsjaktens alla moment. På ett flertal ståndskall får vi se älgställarens arbete och husses jakttekniker. Men när en skada tillfälligt sätter stopp för Astok blir det också kikarjakt utan hund i skoveltjurarnas fjälldalar. Förutom spännande jakter på barmark och i snö ger filmen inblickar i den nordliga jaktkulturen, relationen mellan människa och hund, hunduppfostran, jaktprov och utställningsverksamhet. Löshundsjakt i norr är framför allt en film om jakt, men också en mycket vacker naturfilm från Lappländska urskogar och lågfjäll. Filmen är helt enkelt ett måste i DVD-stället både för den rutinerade älgjägaren som för nybörjaren.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Löshundsjakt i norr
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Löshundsjakt i norr"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar