Titel:
Jag är nyfiken gul
Kategori:
Drama
Längd:
1:56
Utgivningsår:
1967
Publicerad:
2010-11-01
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Jag är nyfiken gul:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Jag är nyfiken gul

Jag är nyfiken gul (1967)

Vilgot Sjömans "Jag är nyfiken gul" är en av de mest uppmärksammade och omdebatterade svenska filmerna någonsin, såväl i Sverige som internationellt. Filmen kantades av bråk, debatter, censuringripanden och rättegångar, och den har beskrivits som både obscen och revolutionär. I "Jag är nyfiken gul" får vi följa Lena (Lena Nyman), en ung sökande och rebellisk kvinna, i hennes jakt på att förstå det sociala och politiska läget som det var i Sverige på 60-talet. För att kartlägga situationen i 60-talets Sverige bär hon med sig en bandspelare som hon använder när hon intervjuar folk om allt från pengar, jobb och sex till religion, politik och fångvården. Samtidigt försöker hon hitta sin egen sexuella identitet.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Jag är nyfiken gul
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Jag är nyfiken gul"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar