Titel:
Hermans Historia: Bröderna Eriksson
Kategori:
Dokumentär
Längd:
0:58
Utgivningsår:
2001
Publicerad:
2009-08-10
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Hermans Historia: Bröderna Eriksson:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Hermans Historia: Bröderna Eriksson

Hermans Historia: Bröderna Eriksson (2001)

Nils och Johan Eriksson, genierna från Långban i Värmland. Detta är den fascinerade berättelsen om två bröder från ett fattigt bergsmanshem i Bergslagen som var för sig blir epokgörande uppfinnare och entreprenörer. Nils Eriksson blir den som slutförde bygget av Göta Kanal. På rekordtid ledde och genomförde han byggandet av den den svenska järnvägen och han blev SJ förste generaldirektör. John Eriksson flyttade till England och deltog i den legendariska ånglokstävlingen vid Rainhill med sin konstruktion "The Novelty." Han gjorde banbrytande förbättringar av fartygspropellern och olika ångmaskiner. Han flyttade vidare till USA och fick stor framgång med sin unika konstruktion av krigsfartyget "Monitor." Bröderna Eriksson, två bröder med en facinerande och helt unik historia.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Hermans Historia: Bröderna Eriksson
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Hermans Historia: Bröderna Eriksson"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar