Titel:
Hermans Historia: Gustav Vasa
Kategori:
Dokumentär
Längd:
0:59
Utgivningsår:
1991
Publicerad:
2009-08-10
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Hermans Historia: Gustav Vasa:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Hermans Historia: Gustav Vasa

Hermans Historia: Gustav Vasa (1991)

Gustav Vasa valdes till kung 1523 och med honom lämnade vi medeltiden, och en ny tid började. Generationer av svenska skolbarn har fått läsa hjälteberättelse och myter om denne man. Men hurdan var han egentligen? Var kom han ifrån och hur blev han den han blev? I 39 år var han Sveriges kung och under den tiden blev riket enat och sammanhållet. Gustav Vasa var skicklig och lyckades genomföra nästan allt han planerade och ville. Han var en gniden materialist, en vildsint natur som kunde göra vad som helst för att bli ännu rikare. Då han valdes till Dalkarlarnas ledare var Sverige ett fattigt och utslaget land och vid hans död 1560 hade landet vuxit till en aktningsvärd europeisk stormakt.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Hermans Historia: Gustav Vasa
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Hermans Historia: Gustav Vasa"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar