Titel:
Hermans Historia: Heliga Birgitta
Kategori:
Dokumentär
Längd:
0:59
Utgivningsår:
1992
Publicerad:
2009-08-10
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Hermans Historia: Heliga Birgitta:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Hermans Historia: Heliga Birgitta

Hermans Historia: Heliga Birgitta (1992)

Herman Lindqvist berättar här den fascinerande historien om om Birgitta Birgersdotter som föddes 1303 i Finsta i Uppland. Hon var Sveriges första riktigt stora personlighet som blev känd i stora delar av den dåtida världen. Hennes skrifter översattes till många språk och hon är den enda svensk som blivit upptagen som helgon av Vatikanen i Rom. Hon har numera även ställning som ett av europas skyddshelgon. Hon kom från fin familj och var släkt med kungahuset. Hon deltog hela livet i det maktpolitiska spelet i Sverige och i de länder där hon för tillfället befann sig. Hon var en liten men stark kvinna med stor utstrålning som fick gehör för sina synpunkter. Birgitta var djupt religiös och gjorde äventyrliga pilgrimsfärder till bland annat Spanien och Palestina. Som änka startade hon en klosterorden i Rom, där hon levde till sin död 1373.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Hermans Historia: Heliga Birgitta
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Hermans Historia: Heliga Birgitta"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar