Titel:
Hermans Historia: Jean Baptiste Bernadotte
Kategori:
Dokumentär
Längd:
0:58
Utgivningsår:
1992
Publicerad:
2009-08-10
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Hermans Historia: Jean Baptiste Bernadotte:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Hermans Historia: Jean Baptiste Bernadotte

Hermans Historia: Jean Baptiste Bernadotte (1992)

Napoleons marsalk, Jean Baptiste Bernadotte, kom att bli den första Bernadotten på den svenska tronen och därmed stamfader för den ätt som fortfarande är regenter i Sverige. Jean-Baptiste föddes i Frankrike 1763 och valdes till svensk tronföljare 1820, efter att först ha övergått till protestantismen – hans nya namn blev Karl XIV Johan. Han blev med åren alltmer misstänksam och konservativ. Eftersom han sällan steg upp före eftermiddagen, så kallades hans regeringstid för "sängkammarregementet." Herman Lindqvist berättar här den dramatiska och spännade historien om hur den förste ur ätten Bernadotte blev svensk kung.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Hermans Historia: Jean Baptiste Bernadotte
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Hermans Historia: Jean Baptiste Bernadotte"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar