Titel:
Hermans Historia: Karl XII
Kategori:
Dokumentär
Längd:
1:08
Utgivningsår:
1992
Publicerad:
2009-08-10
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Hermans Historia: Karl XII:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Hermans Historia: Karl XII

Hermans Historia: Karl XII (1992)

Karl XII föddes 1682 och är krigarkungen som aldrig startade några krig och vars liv och gärning ofta har missförståtts. Han var bara femton år gammal och föräldralös när han kröntes till kung. Som sjuttonåring drogs han in i den långa serien av krig för försvara stormakten Sverige. Detta skulle engagera honom hela livet. Ett kort men intensivt liv som samtidigt präglades av många spännande intressen. Följ Karl XII:s bana från Sverige och ut i världen, till slagfältet vid Poltava, till platsen för kalabaliken i Bender, till Turkiet och till Fredrikstens Fästning där det ödesdigra skottet träffade kungen i tinningen den 30 november 1718. Den trettiosexåriga Karl XII:s död har blivit mycket omskriven. Var det en knapp som ändrade kungens liv?

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Hermans Historia: Karl XII
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Hermans Historia: Karl XII"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar