Titel:
Hermans Historia: Sankta Lucia
Kategori:
Dokumentär
Längd:
0:58
Utgivningsår:
1999
Publicerad:
2009-08-10
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Hermans Historia: Sankta Lucia:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Hermans Historia: Sankta Lucia

Hermans Historia: Sankta Lucia (1999)

Herman Lindqvist berättar den spännande historien om hur en flicka från Sicilien kom att bli upphov till en av de allra svenskaste traditionerna. En flicka som under sitt korta liv aldrig ens hörde talas om något som hette Sverige. Hur kan det komma sig att varje ort, varje tidning, ja nästan varje företag väljer sin "Årets Lucia", år efter år? Lucia hade en stark kristen tro, vilket var belagt med dödsstraff i dåtida romarväldet, och hon led en förskräcklig martyrdöd år 304, och blev senare helgonförklarad. Det är i stort sett bara i Sverige och i de svensktalande delarna av Finland som Lucia firas. I hemstaden Syracusa är hon föremål för ett par mycket pampiga processioner varje år, och hennes kvarlevor finns än i dag i en kyrka i Venedig. Där ligger hon i en glaskista klädd i samma röda klänning som hon bar vid sin kvalfulla död.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Hermans Historia: Sankta Lucia
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Hermans Historia: Sankta Lucia"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar