Titel:
Hermans Historia: Svenska Ostindiska Compagniet 1
Kategori:
Dokumentär
Längd:
0:58
Utgivningsår:
1999
Publicerad:
2009-08-10
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Hermans Historia: Svenska Ostindiska Compagniet 1:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Hermans Historia: Svenska Ostindiska Compagniet 1

Hermans Historia: Svenska Ostindiska Compagniet 1 (1999)

Historien om ett av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika företag. Den inleds i Göteborg i början av 1700-talet och i en tid som präglas av att nyttan skulle vara själva nöjet och allt nytt uppmuntrades. 1731 bildas Svenska Ostindiska Compagniet av König, Campbell och den göteborgska köpmannen Sahlgren. Det blev starten till en expansiv fas i svensk företagsamhet. Stora vinster, men samtidigt stora risker för dem som vågade satsa pengar. Resorna till Kina tog lång tid och var mycket äventyrliga. Väl hemma igen såldes enorma mängder te, porslin och andra kinesiska varor på auktion i Göteborg. Om nu inte fartyget gick under på resan.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

  1. Headweb

    flash

    29 kr

    Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

  • name

    Vad tycker du om "Hermans Historia: Svenska Ostindiska Compagniet 1"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar