Titel:
Hermans Historia: Svenska Ostindiska Compagniet 2
Kategori:
Dokumentär
Längd:
0:58
Utgivningsår:
1999
Publicerad:
2009-08-10
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Hermans Historia: Svenska Ostindiska Compagniet 2:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Hermans Historia: Svenska Ostindiska Compagniet 2

Hermans Historia: Svenska Ostindiska Compagniet 2 (1999)

Historien om ett av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika företag. 1731 bildas Svenska Ostindiska Compagniet som drev en mycket lönsam handel på Kina. trä och stål exporterades till Spanien och såldes för silverpiastrar i Cadiz. Med sin värdefulla silverlast fortsatte fartygen via Kapstaden till Kanton som ligger en bit upp i Pärlfloden i södra Kina. Lönsam handel bedrevs, kanske inte alltid helt rumsren. Grill, sahlgren och Chalmers är några familjer som skapar stora förmögenheter. Mot slutet av 1700-talet blir det sämre förutsättningar för handeln och 1806 kom det sista fartyget "Gustav III" i hamn. 1813 upplöstes Compagniet.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

  1. Headweb

    flash

    29 kr

    Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

  • name

    Vad tycker du om "Hermans Historia: Svenska Ostindiska Compagniet 2"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar