Titel:
Hermans Historia: Svenska Symboler
Kategori:
Dokumentär
Längd:
0:56
Utgivningsår:
2001
Publicerad:
2009-08-10
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Hermans Historia: Svenska Symboler:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Hermans Historia: Svenska Symboler

Hermans Historia: Svenska Symboler (2001)

Vad är egentligen riktigt svenskt? Tre kronor? Dalahästar och smörgåsbord, röda stugor och midsommarstång, falukorv och gult kors på blå botten? Kronor och ören? Allt detta och mycket mer har blivit starka symboler för Sverige och svensk kultur. Men hur svenskt är det egentligen? Gemensamt är att svenska symboler inte var svenska från början och många inte är så gamla som vi kanske tror, eller vill tro. Men symboler för Sverige har de blivit var de än kommit ifrån och när de än kommit hit. Det är just därför som de är utmärkta påminnelser om vad Sverige faktiskt är, en ständigt pågående mix, en blandning av människor, impulser, företeelser och tankar, som ständigt blandas och som med tiden blivit just det som är Sverige i dag. Sverige förändras hela tiden, därför att Sverige lever. Detta är berättelsen om några av våra mest kända svenska symboler.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Hermans Historia: Svenska Symboler
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Hermans Historia: Svenska Symboler"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar