Titel:
Casablanca
Kategori:
Drama
Längd:
1:38
Utgivningsår:
1942
Publicerad:
2009-11-10
Betyg:
Betyg: 4.5 (5.0)Kommentera Casablanca:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Casablanca

Casablanca (1942)

Casablanca är en stad som är lätt att resa till men svår att lämna. Särskilt om man står med på nazisternas lista över efterlysta. Motståndsledaren Victor Laszlo (Paul Henreid) anländer till Casablanca med sin fru Ilsa (Ingrid Bergman). Det visar sig snart att hans enda hopp att komma därifrån med livet i behåll är den cyniska och bittra amerikanen Rick Blaine (Humphrey Bogart) vars hjärta Ilsa en gång krossat. När hon erbjudersig själv i utbyte mot Victor räddas ur landet ställs Rick inför ett svårt dilemma ? han tvingas välja mellan sin egen lycka och möjligheten att rädda oräkneliga människors liv. Casablanca fick tre Oscar®, bland annat för Bästa Film och har utsetts till ? Amerikas populäraste och mest älskade film genom tiderna ? och det med rätta? (The Motion Picture Guide).

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Casablanca
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Casablanca"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar