Titel:
A Clockwork Orange
Kategori:
Thriller
Längd:
2:11
Utgivningsår:
1971
Publicerad:
2009-11-07
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera A Clockwork Orange:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

A Clockwork Orange

A Clockwork Orange (1971)

Drama från 1971 av Stanley Kubrick med Malcolm McDowell och Patrick Magee. "Brilliant. Maktuppvisning av extraordinära bilder, musik, ord och känslor." -Vincent Canby, THE NEW YORK TIMES. Stampande, knuffande, stjälande, sjungande, dansande, våldsam. Huliganen Alex (Malcolm McDowell) har sin egen definition på att ha det roligt. Han har det på tragisk bekostnad av andra. Alex resa från en omoralisk slyngel till en hjärntvättad, ordentlig medborgare är ett stycke filmkonst där Stanley Kubrick gör Anthony Burgess roman rättvisa. Oförglömliga scener, överraskande musikmöten och det där speciella språket som bara Alex och hans polare kan prata. Filmen var våldsamt kontroversiell när densläpptes, men blev nominerad till fyra Oscar, bland annat för bästa film.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  A Clockwork Orange
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "A Clockwork Orange"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar