Titel:
En kvinna i Berlin
Originaltitel:
Anonyma -Eine Frau in Berlin
Kategori:
Drama
Utgivningsår:
2008
Publicerad:
2009-11-23
Betyg:
Betyg: 3.5 (5.0)Kommentera En kvinna i Berlin:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

En kvinna i Berlin

En kvinna i Berlin (2008)

Anonyma -Eine Frau in Berlin

Våren 1945. Andra världskriget närmar sig slutet då den röda armén marscherar in i Berlin. En kvinnlig journalist och fotograf som går under namnet Anonyma har tillbringat krigets sista månader i en källare tillsammans med andra kvinnor som gömmer sig i den sönderbombade staden. Efter att ha klarat sig undan krigets härjningar står de ångestfyllda kvinnor framför ryska soldater som betraktar dem som krigsbyten. Desperat efter att finna någon som kan beskydda henne mot befrielsestyrkans systematiska misshandel och våldtäkter närmar sig Anonyma en rysk officer och inleder ett förbjudet förhållande.... "A woman in Berlin" är en kontroversiell film baserad på en anonym kvinnas bästsäljande dagboksanteckningar från våren 1945 då det Tredje riket bröts upp och ryssarna intog Berlin. Ur ett enastående perspektiv om hur kvinnor upplever krigstider är "A woman in Berlin" ett starkt och gripande drama som suddar ut linjerna mellan vänskap, kärlek och fiender.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  En kvinna i Berlin
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  19 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "En kvinna i Berlin"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar