Titel:
Bananas!*
Kategori:
Dokumentär
Längd:
1:27
Utgivningsår:
2009
Publicerad:
2010-01-27
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Bananas!*:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Bananas!*

Bananas!* (2009)

Advokaten Juan Dominguez representerar 12 bananarbetare från Nicaragua i ett mål mot fruktkoncernen Dole, som anklagas för att ha orsakat sterilitet genom att använda livsfarliga besprutningsmedel. ”Bananas!*” är den uppmärksammade kontroversiella dokumentären som fått Dole, en av världens ledande fruktjättar, att se rött och stämma produktionsbolaget WG Film. Filmen, som följer en rättsprocess mellan tolv förgiftade bananarbetare i Nicaragua och arbetsgivaren Dole, har blivit språngbräda till en debatt på regeringsnivå om bevisföring, storbolagens ansvar och om yttrandefrihet i demokratiska samhällen.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Bananas!*
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Bananas!*"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar