Titel:
Kautokeino - Upproret
Kategori:
Action
Längd:
1:31
Utgivningsår:
2008
Publicerad:
2010-11-01
Betyg:
Betyg: 3.0 (5.0)Kommentera Kautokeino - Upproret:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Kautokeino - Upproret

Kautokeino - Upproret (2008)

I århundraden har vidderna i Nord-Norge bebotts av samefolket och deras renar, men utvecklingen har kommit ikapp dem och i handelsstaden Kautokeino styrs allt av handelsmannen Carl Johan Ruth. En av de samiska grupperna, ledd av samekvinnan Elen, vägrar att betala ut en skuld till Ruth som uppstått under orättvisa förhållanden. Ruth tar makten i sina egna händer och arresterar större delen av samhället på Elens sida. När Elen går till rätten med tvisten, beslagtar Ruth dessutom renhjordarna, deras enda livnäring. 57 kvinnor, män och barn kvällen den 7 november ger sig av med rasande steg mot staden och möts där av handelsmannen Ruth, länsmannen Lars Johan Bucht och prästen Fredrik Waldemar Hvoslef. I mötet och det blodiga efterspelet miste många livet.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Kautokeino - Upproret
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Kautokeino - Upproret"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar