Titel:
Imagining Argentina
Kategori:
Drama
Längd:
1:42
Utgivningsår:
2003
Publicerad:
2010-04-23
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Imagining Argentina:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Imagining Argentina

Imagining Argentina (2003)

Buenos Aires, 1976: Carlos Ruedas fru, journalisten Cecilia, är en stark förkämpe för mänskliga rättigheter i ett splittrat och sargat Argentina. Hennes kritiska artiklar om de tusentals människor som har försvunnit i Buenos Aires tilldrar sig regimens intresse och hon förs bort till ett av landets många hemliga och beryktade fängelser. Utom sig av oro, trotsar Carlos faran genom att försöka ta reda på vart Cecilia har förts. Hans sökande för honom till ett extremt farligt område där han får han märkliga syner. Hans övernaturliga förmåga visar sig kunna hjälpa andra människor att hitta saknade familjemedlemmar. Men hur han än anstränger sig, lyckas Carlos inte hitta Cecilia och han tvingas nu tillgripa ännu farligare metoder, som innebär att han sätter både sitt eget och dotterns liv på spel ... I denna intensiva och känsloladdade berättelse, baserad på verkliga händelser, bekräftar Oscar®-vinnaren Emma Thompson (Förnuft och känsla, Love Actually) och Antonio Banderas (Desperado, Frida) båda åter sin lysande förmåga att gestalta starka personligheter, här i rollerna som äkta paret Carlos och Cecilia. Regissören och Oscar®vinnaren Cristopher Hamptons (Farligt begär) lyckas i denna film frambesvärja den desperation som präglade argentinarna under denna tid, med en fingertoppskänsla som får håret att resa sig och som resulterat i en nominering till Guldlejonet vid filmfestivalen i Venedig. En enastående historia om en grym sanning, om övermänskligt mod och om kärlekens väldiga kraft.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Imagining Argentina
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  silverlight visa trailer

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Imagining Argentina"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar