Titel:
Breakfast On Pluto
Kategori:
Drama
Längd:
2:03
Utgivningsår:
2006
Publicerad:
2011-06-01
Betyg:
Betyg: 3.5 (5.0)Kommentera Breakfast On Pluto:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Breakfast On Pluto

Breakfast On Pluto (2006)

Redan som barn i 60-talets Irland är Patrick Braden medveten om att han önskar sig och drömmer om helt andra saker än alla andra. Han växer upp i en fosterfamilj och får redan som liten uppleva att olikhet inte tolereras. Han lever i ett samhälle där IRA mobiliserar sina styrkor samtidigt som han själv mobiliserar sin personlighet och kontroversiella sexualitet. I början av 1970-talet flyttar han till London, där han får ett händelserikt liv, bland annat som drag-queen-poeten, "Kitten". Men under hela sitt turbulenta liv är det framförallt en kamp som hela tiden står i centrum för Patrick: nämligen kampen för att hitta mamman som övergav honom. Breakfast on Pluto är en ovanligt händelserik, färgstark och inspirerande film av Neil Jordan, regissören bakom "The Crying Game" och "En vampyrs bekännelse". Filmen bjuder på ett brett galleri av prominenta brittiska skådespelare, till exempel Liam Neeson och sångaren Bryan Ferry, men i den totaldominerande huvudrollen som Patrick "Kitten" Braden ser vi stjärnskottet Cillian Murphy (Batman Begins). Musiknamn som T-Rex, Van Morrison och Dusty Springfield bidrar till att skapa den perfekta ljudkulissen till Storbritanniens spirande revolution.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Breakfast On Pluto
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  silverlight

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Breakfast On Pluto"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar