Titel:
Geniet och Pojkarna
Kategori:
Dokumentär
Längd:
1:28
Utgivningsår:
2009
Publicerad:
2010-11-17
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Geniet och Pojkarna:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Geniet och Pojkarna

Geniet och Pojkarna (2009)

Carleton Gajdusek fick Nobelpriset för upptäckten av den mänskliga formen av galna kosjukan hos ett kannibalfolk på Nya Guinea. Han var ett av världens största genier och adopterade 57 barn från Söderhavet. Men när hans karriär stod på sin höjdpunkt anklagades han för pedofili och spärrades in ett år i fängelse. Trots det försvaras han av legendariska vetenskapsmän som Oliver Sacks och kaosterorins Benoit Mandelbrot. Denna drabbande och starka dokumentär undersöker insiktens gränser och självbedrägeriets kraft genom ett av århundradets mest geniala sinnen - en man redo att bryta normerna och utmana människors heligaste principer; en man vars vetenskapliga briljans verkar ha fått många att blunda för personliga tillkortakommanden. Gajdusek tog del av filmens påståenden före sin död december 2008 i Norge och hans svar presenteras i dokumentären.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Geniet och Pojkarna
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  39 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Geniet och Pojkarna"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar