Titel:
Den gamle och havet
Originaltitel:
The Old Man and the Sea
Kategori:
Drama
Längd:
1:32
Utgivningsår:
1990
Publicerad:
2010-12-01
Betyg:
Betyg: 3.5 (5.0)Kommentera Den gamle och havet:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Den gamle och havet

Den gamle och havet (1990)

The Old Man and the Sea

Ingen mindre än Anthony Quinn spelar huvudrollen som Santiago i nyfilmatiseringen av Ernest Hemingways odödliga Pulitzervinnande roman "Den gamle och havet". Santiago är en kubansk fiskare som varje dag åker ensam ut till havs i sin lilla träbåt. En dag får han sitt största napp någonsin, en enorm svärdfisk som långsamt drar honom allt längre ut till havs. Santiago är dock fast besluten att bärga fångsten, även om det innebär flera dygn på det oändliga havet. Frågan är vem som går under först - svärdfisken eller fiskaren. Hemingways skildring av människans eviga kamp mot naturen har fascinerat miljoner läsare världen över och är lika angelägen idag som då romanen första gången gavs ut. Anthony Quinn gör en mycket stark rolltolkning i denna filmatisering som är mycket trogen originalromanen.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Den gamle och havet
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  19 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Den gamle och havet"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar