Titel:
Berlin Alexanderplatz (Del 10)
Originaltitel:
Berlin Alexanderplatz (Part 10)
Kategori:
Drama
Längd:
0:59
Utgivningsår:
1980
Publicerad:
2011-01-26
Betyg:
Betyg: 3.0 (5.0)Kommentera Berlin Alexanderplatz (Del 10):

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Berlin Alexanderplatz (Del 10)

Berlin Alexanderplatz (Del 10) (1980)

Berlin Alexanderplatz (Part 10)

I "Berlin Alexanderplatz" skildras Weimar-republikens sammanbrott och den gryende nazismens framfart. Huvudpersonen, Franz Biberkof, släpps från fängelset och försöker livnära sig på att sälja skosnören, pornografi och nazistisk litteratur. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort. Han ogillar det härskande kapitalistiska system, som hotas av upplösning, och han tycker att socialisterna ägnar sig åt mycket snack men ingen handling. Trots viljan till ett liv på rätt sida om lagen återvänder han till det enda område han känner till: de kriminella bakgårdarna. Det blir hans öde. "Berlin Alexanderplatz" är Rainer Werner Fassbinders tolkning av Alfred Döblins roman.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Berlin Alexanderplatz (Del 10)
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  19 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Berlin Alexanderplatz (Del 10)"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar