Titel:
Född slav
Kategori:
Dokumentär
Längd:
0:52
Utgivningsår:
2003
Publicerad:
2011-03-31
Betyg:
Betyg: 0.0 (5.0)Kommentera Född slav:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Född slav

Född slav (2003)

I Mauretanien existerar slaveriet sedan urminnes tider. Det finns en lag mot slaveriet sedan 1981, men den har inte haft någon betydelse i praktiken. Organisationen Human Rights Watch beräknade 1988 att det fanns omkring 80.000 människor i traditionellt slaveri i Mauretanien. De barn en kvinnlig slav föder, tillhör enligt traditionen hennes ägare. Slavägaren uppfostrar slavbarnen till lydiga arbetare från tidig ålder och kan utan mammans medgivande ge bort dem till andra människor. I filmen "Född slav" möter vi bland andra Bilal, sexton år. Han var två år när hans mamma flydde och lämnade honom kvar hos slavägaren. Nu har han själv flytt och hittat sin mamma i slummen i huvudstaden Nouakchott.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Född slav
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Född slav"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar