Titel:
North Country
Kategori:
Drama
Längd:
2:01
Utgivningsår:
2005
Publicerad:
2011-11-10
Betyg:
Betyg: 3.5 (5.0)Kommentera North Country:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

North Country

North Country (2005)

Allt Josey Aimes vill ha är ett jobb, så att hon kan ta hand om sina barn och se till att det finns mat på bordet. Föga anar hon vad hon ska komma att utsättas för: hot, förolämpningar, grova skämt, sexuella anspelningar och fysiska påhopp. "Ta det som en man", säger hennes känslokalla chef. Men Josey tar det som en människa och vägrar att låta sig kuvas. Charlize Theron porträtterar Josey i North Country - ett fängslande drama om de kvinnor som gav sig in på männens domäner och tog anställning vidde farliga järnmalmsgruvorna i Minnesota. De bröt även ny mark vad gäller kvinnors rättigheter genom att inte finna sig i de sexuella trakasserier de utsattes för. När de istället stämmer sin arbetsgivare väcker detstor uppståndelse - något liknande har aldrig hänt i USA:s historia. Frances McDormand, Sissy Spacek, Woody Harrelson och Sean Bean spelar tillsammans med Charlize Theron i denna starka berättelse om att mot alla odds uppnå det som är varje persons rättighet - att bli respekterad på sin arbetsplats.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  North Country
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "North Country"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar