Titel:
Fäkta eller dö
Originaltitel:
Fanfan la tulipe
Kategori:
Komedi
Längd:
1:34
Utgivningsår:
2003
Publicerad:
2011-10-19
Betyg:
Betyg: 3.0 (5.0)Kommentera Fäkta eller dö:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Fäkta eller dö

Fäkta eller dö (2003)

Fanfan la tulipe

Hans namn är Tulipe. En äventyrare lika skicklig på att svinga sitt svärd, som att charma trosorna av alla kvinnor han stöter på. På flykt undan fadern till en förförd och dumpad skönhet tar Tulipe värvning i Kung Louis XVs armé för att undkomma tvångsgifte. Men frågan är vem som vinner mest på den oborstade och odisciplinerade bråkstakens inträde i armén – Frankrike eller dess fiender? Fäkta eller dö var ett drömprojekt för Luc Besson (Léon, Nikita, Det femte elementet), som är en stor älskare av den berömda berättelsen vilken filmats hela tre gånger tidigare. Besson har skrivit och producerat succéfilmen, som regisserats av Gérard Krawczyk – mannen bakom tre av de omåttligt populära Taxi-filmerna.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Fäkta eller dö
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  39 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Fäkta eller dö"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar