Titel:
Bobby Fischer Against the World
Kategori:
Dokumentär
Längd:
1:29
Utgivningsår:
2011
Publicerad:
2011-12-07
Betyg:
Betyg: 3.5 (5.0)Kommentera Bobby Fischer Against the World:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Bobby Fischer Against the World

Bobby Fischer Against the World (2011)

Bobby Fischer anses av många vara den bästa Schackspelaren genom tiderna och personifierade länken mellan geni och dåre. Han var ett underbarn vid väldigt ung ålder och blev schackvärldsmästare redan vid 29-års ålder, något som sedermera resulterade i vanföreställningar och paranoia. Som en ensling utan familjens stöd var han tvungen att försvara sin titel samtidigt som han blev sitt lands kanske främsta representant under det kalla kriget. Han slutade sitt liv som landsflykting och dog 2008 på Island, ensam och världsfrånvänd. Regissören Liz Garbus har tidigare fått en Oscarsnominering, vunnit Stora Jurypriset vid Sundance och nominerats till samma pris ytterligare två gånger. Filmen visar den absurt höga pris som Bobby Fischer fick betala för att nå sin legendariska seger och hur det slet sönder hans psyke. Sällsynt arkivmaterial och insiktsfulla intervjuer med de som stod honom närmst gör denna historia unik, en historia om ett genis snabba klättring uppför framgångens berg och hans tragiska men oundvikliga djupa fall. Producerad av HBO och distribuerad av den legendariska studion Ealing Studios.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Bobby Fischer Against the World
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  39 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Bobby Fischer Against the World"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar