Titel:
El Bulli - Cooking in Progress
Kategori:
Dokumentär
Längd:
1:48
Utgivningsår:
2011
Publicerad:
2013-02-01
Betyg:
Betyg: 3.0 (5.0)Kommentera El Bulli - Cooking in Progress:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

El Bulli - Cooking in Progress

El Bulli - Cooking in Progress (2011)

Tavlor tas ner och besticken packas in i cellofanfolie, just när en budbil fylls med maskiner och lådor. I den lilla grottan i Montjoi slår vågorna mot stranden. Vi är på El BUlli och bevittnar nedstängningen av världens mest kända restaurang. Den trestjärninga chefskocken Ferran Adria anses vara världens bästa. Varje år stänger hans restaurang El Bulli i ett halvår - nu är det dags för Adria och hans team att dra sig tillbaka till hans matlagningslaboratorium i Barcelona för att skapa nästa års meny."Kreativitet är att inte kopiera". Ferran Adria och hans team har gjort Jacques Maximins aforism till deras motto, något som de lever efter varje dag. Filmen El Bulli - Cooking in Progress är en närgången skildring av den strävan - från initiala experiment till den färdiga maträtten. I den processen underösks och testas många ingredienser på ett helt nytt sätt. Vilken fantastisk smak kan man utvinna ur en sötpotatis? Smak och textur analyseras systematiskt: Ingredienser kokas, rostas, steks, ångas, vakuumbehandlas, frystorkas och slutligen smakas. Den 30:e juli 2011 kommer El Bulli att ha slutfört sin resa som restaurang och kommer att stänga ner för evigt.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  El Bulli - Cooking in Progress
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  39 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "El Bulli - Cooking in Progress"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar