Titel:
Big Boys Gone Bananas!*
Kategori:
Dokumentär
Längd:
1:26
Utgivningsår:
2011
Publicerad:
2013-02-01
Betyg:
Betyg: 4.5 (5.0)Kommentera Big Boys Gone Bananas!*:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Big Boys Gone Bananas!*

Big Boys Gone Bananas!* (2011)

Big Boys Gone Bananas!* är en skrämmande insyn i hur de allra mäktigaste gör när dem vill tysta sina kritiker. Den stämningsansökan som Dole lämnade in mot WG Film var bara början på en lång rad trakasserier gentemot filmarna och ett försök att stävja yttrandefriheten. Vad betyder egentligen yttrandefrihet i en tid då journalistiken försvagas och PR-industrins makt växer? Vad kan ett stort multinationellt företag göra för att skydda sitt varumärke? Det vet filmaren Fredrik Gertten av egen erfarenhet. Det började med dokumentärfilmen Bananas!* från 2009, i vilken 12 nicaraguanska bananarbetare stämmer fruktjätten Dole Food Co. för att ha använt ett bekämpningsmedel på plantagen som gjort dem sterila. Arbetarna vinner målet och om utslaget vinner kraft kan det skapa möjligheter för andra lantarbetare i tredje världen som farit illa. Men innan filmen hunnit ha sin premiär kontaktats filmarna av Doles advokater och beordrade att genast stänga filmens hemsida och aldrig visa filmen någonstans - annars får de ta konsekvenserna i form av en stämning och betala dyra skadestånd.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Big Boys Gone Bananas!*
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Big Boys Gone Bananas!*"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar