Titel:
Paradiset
Kategori:
Drama
Längd:
1:29
Utgivningsår:
1955
Publicerad:
2013-02-01
Betyg:
Betyg: 0.0 (5.0)Kommentera Paradiset:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Paradiset

Paradiset (1955)

Pekpinneaktig nykterhetspropaganda i regi av Sveriges mest totalförbjudne regissör - Arne Ragneborn. Alkoholproblematiken skildras utifrån två olika klassperspektiv. Verkstadsarbetaren och söderkisen Bertil har varit på alkoholistanstalt, men lyckas få tillbaka sitt gamla jobb. Han svär för sin fru att aldrig dricka mer. Samtidigt får Bertils chef Rudolf av sin östermalmsläkare rådet att sluta representationsdricka. Parallellt följer vi Bertils och Rudolfs ojämna kamp mot spritdjävulen. Rudolf klantar till ett styrelsemöte och kör rattfull på en kvinna. Bertil hänger på ölhaket Paradiset och krökar ner sig. Rudolf sparkar Bertil, men förlorar sedan själv jobbet. Hur ska det gå? Kan läkarna och Länkarna rädda de båda alkoholisterna?

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Paradiset
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Paradiset"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar