Titel:
Den förbjudna trädgården
Originaltitel:
Il Giardino dei Finzi Contini
Kategori:
Drama
Längd:
1:30
Utgivningsår:
1970
Publicerad:
2013-12-20
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Den förbjudna trädgården:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Den förbjudna trädgården

Den förbjudna trädgården (1970)

Il Giardino dei Finzi Contini

Italien, 1938. Mussolinis svartskjortor är på stark frammarsch. Allt hårdare lagar stiftas för att begränsa judarnas frihet. I sin praktfulla trädgård ägnar sig adelsfamiljen Finzi-Contini åt tennis och kärleksintriger med illusionen att de omgärdande murarna ska skydda dem. Tills den dag verkligheten tränger sig in, blottande sitt mest avskyvärda ansikte. Filmatiseringen av Giorgio Bassanis självupplevda roman innebar en storstilad återkomst för De Sica, som inte mött liknande ovationer sedan sina mästerverk Cykeltjuven och Miraklet i Milano. Bland annat besegrade han Jan Troells Utvandrarna i kampen om en Oscar för Bästa utländska film.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Den förbjudna trädgården
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Den förbjudna trädgården"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar