Titel:
Berlin 36
Kategori:
Drama
Längd:
1:36
Utgivningsår:
2009
Publicerad:
2013-07-29
Betyg:
Betyg: 3.5 (5.0)Kommentera Berlin 36:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Berlin 36

Berlin 36 (2009)

Året är 1936. USA hotar med att bojkotta de olympiska spelen i Berlin om judiska idrottare inte tillåts tävla för Tyskland. Nazisterna, som inte vill avslöja sina verkliga planer, ger efter för påtryckningarna. En av de judiska idrottsstjärnor som tas ut i det tyska laget är Gretel Bergmann, världens bästa höjdhopperska. Gretel, som har emigrerat till England och är nybliven brittisk mästare, har ingen avsikt att återvända till Tyskland. Men genom att hota hennes familj tvingar nazisterna henne att resa hem för att representera Tyskland i OS. På grund av bristen på tyska kvinnliga höjdhoppare får även den okända Marie Ketteler plats i laget. När de två höjdhopperskorna behandlas nedlåtande av det övriga tyska OS-laget växer en skör vänskap fram mellan de två rivalerna. Men Marie bär på en hemlighet som sätter deras vänskap och nazisternas dolda agenda på prov. Filmen bygger på verkliga händelser.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Berlin 36
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Berlin 36"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar