Titel:
Anzacs - Avsnitt 2
Originaltitel:
Anzacs - Part 2
Kategori:
Krig
Längd:
1:36
Utgivningsår:
1985
Publicerad:
2013-12-09
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Anzacs - Avsnitt 2:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Anzacs - Avsnitt 2

Anzacs - Avsnitt 2 (1985)

Anzacs - Part 2

Ingen händelse i Australiens historia är så dramatisk och tragisk som de australiensiska ANZAC-truppernas insatser under första världskriget. Mellan 1914 och 1918 reste några av landets modigaste och mest skarpsinniga unga män frivilligt runt halva jordklotet för att hjälpa till i kriget. De som överlevde blodbadet på den turkiska halvön Gallipoli skickades till västra fronten, där de kämpade tillsammans med en miljon andra soldater. Mot alla odds utvecklades denna lilla frivillig-styrka till ett nästan oslagbart förband som utkämpade slag som kom att bli avgörande för krigets utfall, medan Europas stora arméer föll omkring dem. ANZAC-trupperna ("The Australian and New Zealand Army Corps") bidrog till att förändra hela Europakartan och blev legendariska, men priset var svidande högt både för dem själva och för den unga nation de kom från. De många fallna och den omfattande krigströttheten resulterade dessutom i att historien om de här modiga männen föll i glömska.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Anzacs - Avsnitt 2
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  9 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Anzacs - Avsnitt 2"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar