Titel:
Hoppets Hamn
Kategori:
Dokumentär
Längd:
1:16
Utgivningsår:
2011
Publicerad:
2013-10-01
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Hoppets Hamn:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Hoppets Hamn

Hoppets Hamn (2011)

Våren och sommaren 1945 anländer nästan 30 000 överlevare från de tyska koncentrationslägren till Sverige. På kajen i Malmö hamn upplever de sina första ögonblick av frihet. Det är där livet börjar igen. Filmfotograferna är på plats och i en journalfilm ser vi den leende, tioåriga flickan Irene, som precis stigit av färjan. I samma film möter vi nyfödda Ewa när hon bärs iland av sin utmattade mamma, stöttad av en Röda Kors-syster. I HOPPETS HAMN lär vi också känna tonåringen Joe, som anländer till Sverige efter att ha förlorat sin familj. Han blir god vän med den 15-årige Röda Kors-volontären Stig från Malmö och deras möte kommer att förändra Joes liv. I Magnus Gerttens nya långfilmsdokumentär berättar dessa överlevare om frihetens ögonblick och om frågorna de burit med sig ända sedan kriget. Samtidigt är det en film om den hjälpande hand som Malmö och Sverige räckte fram till dom som kom levande ur koncentrationslägren.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Hoppets Hamn
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Hoppets Hamn"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar