Titel:
Fröken Frimans krig - Del 1
Kategori:
Drama
Längd:
0:58
Utgivningsår:
2013
Publicerad:
2014-11-02
Betyg:
Betyg: 4.0 (5.0)Kommentera Fröken Frimans krig - Del 1:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Fröken Frimans krig - Del 1

Fröken Frimans krig - Del 1 (2013)

Verkliga händelser har inspirerat till denna livsbejakande berättelse om att slåss för det man tror på. 1905, då kvinnor varken hade rösträtt, pengar eller inflytande i samhället, bestämmer sig en grupp egensinniga kvinnor för att starta en matbutik. De gör det med brinnande passion och i ilsken protest - mot manssamhället och mot det utbredda fusket och snusket i livsmedelsbranschen. Stans manliga livsmedelshandlare ser till en början ingen anledning till oro över det befängda projektet. Men ju närmare kvinnorna kommer att förverkliga sin idé, desto mer sprider sig nervositeten. Tänk om kvinnorna stjäl deras kunder? Eller dumpar priserna, om de arbetar själva i butiken? I händelsernas centrum finns Dagmar Friman (Sissela Kyle) som flyttar hem till Sverige efter att ha bott i suffragettrörelsens London. Hon är en rättfram och på ytan osentimental kvinna som äntligen ser en möjlighet att förverkliga sina drömmar om ett självständigt liv och ett rättvisare samhälle.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Fröken Frimans krig - Del 1
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  19 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "Fröken Frimans krig - Del 1"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar