Titel:
Freak Out!
Kategori:
Dokumentär
Längd:
1:25
Utgivningsår:
2014
Publicerad:
2014-07-27
Betyg:
Betyg: 4.5 (5.0)Kommentera Freak Out!:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

Freak Out!

Freak Out! (2014)

År 1900 köpte fem ungdomar en kulle i södra Schweiz som de döpte till Monte Verità (sanningens berg). Här grundade de ett eget samhälle, där de utmanade sin tids rådande värderingar. De tog avstånd från konsumtionssamhället, åt vegetariskt, skapade egna normer för kläder, frisyrer och samliv och samlade dåtidens främsta konstnärer och humanister. En dokumentär om hur alternativrörelsen föddes i början 1900-talet och vad den betyder för oss än idag. Med hjälp av gamla fotografier, stiliserade iscensättningar, animationer, röster och ljud har regissören Carl Javér skapat en kreativ gestaltning av en andlig revolution som har påfallande mycket gemensamt med vår egen tid. Många av det tidiga 1900-talets främsta konstnärer, författare och filosofer tillbringade tid på Monte Verità - bland andra Otto Gross, Martin Buber, Rudolf von Laban, Mary Wigman, Herman Hesse, Carl Jung, Erich Maria Remarque och Paul Klee.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  Freak Out!
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (2)

 • Agneta S

  #439
  Agneta S (ej inloggad)

  4 år sedan
  måndag 16 juni 2014, kl 15:42  Anmäl inlägg!

  Makalös dokumentär som drar upp likheterna mellan då och nu på ett drömskt och vackert sätt samtidigt som en stark kvinnas öde tecknas i början av seklet. Missa inte denna pärla!


 • name

  Vad tycker du om "Freak Out!"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar