Titel:
En extraordinär resa
Originaltitel:
Le Voyage Extraordinaire
Kategori:
Dokumentär
Längd:
1:18
Utgivningsår:
2011
Publicerad:
2014-11-26
Betyg:
Betyg: 0.0 (5.0)Kommentera En extraordinär resa:

Ditt namn:

Kommentar:

  Addera två + två =  

Kommentarer på Player.se får inte kränka andra personer. Vi förbehåller oss rätten att ta bort eller inte publicera delar av dina kommentarer. Tänk på att hålla en god ton. Alla IP-adresser loggas. Ibland krävs det att en moderator behöver godkänna din kommentar innan den publiceras.

En extraordinär resa

En extraordinär resa (2011)

Le Voyage Extraordinaire

En av filmhistoriens mest kända bilder är förmodligen när gubben i månen får ett rymdskepp i ögat. Filmen bakom bilden heter Resan till månen (1902) och skaparen gick under namnet Georges Méliès. Likt många filmer från den tidiga eran har Resan till månen legat skadad och gömd i många år, men nu finns filmen åter att skåda i dess originalglans - och dessutom i färg. Allt tack vare ett par ihärdiga filmälskare som vägrade ge upp. I dokumentären En extraordinär resa får vi följa detta envisa filmteam som gjort det omöjliga möjligt - att restaurera en kopia som i stort sett var färdig för kassering. Vi får följa den enastående filmens resa från produktion och premiär under det tidiga 1900-talet, till upptäckten av en nitratkopia i färg 1993 till nypremiären i Cannes 2011 när den färdigrestaurerade kopian visades för en lycklig publik.

Dela:

Här kan du hyra eller köpa filmen:

 1. Headweb

  En extraordinär resa
  Headweb - Hyrfilm på nätet

  flash visa trailer

  29 kr

  Pris: Headweb
Kommentarer och recensioner: (1)

 • name

  Vad tycker du om "En extraordinär resa"? Här är det fritt fram att kommentera eller skriva en recension av filmen.Skriv en kommentar